Om valborgsmässoafton 2014

Och så gick vi in i majmånad! Tjingeling på er - hoppas ni alla fick en fin valborg igår, oberoende av hur ni firade :) För min del skvallrar en dov huvudvärk om en extremt lyckad kväll! Det blev eventuellt ett par glas bubbel för mycket(??) men vi skyller det på sömnbristen istället, vi var ju trots allt i säng först klockan 03:00 och liten skrutt vaknade som vanligt vid sju i morse. Men trots tröttheten har vi bland annat städat av efter gårdagens festligheter, hunnit med lite småfix på dotterns rum samt varit en vända till svärföräldrarna. Den traditionella glassen på stan skippade vi detta år - vem vill ha glass i detta ruggiga väder?!


Valborgsmässoafton firade vi tillsammans med en bunt fantastiska människor här hemma, tack ALLA som valde att fira med oss trots kort varsel! Jag hade inte tid att fundera något mera på dekorationer och vad vi skulle bjuda på inför vappen-firandet, eftersom det hela blev klart dagen innan ;) Varför vara ute i god tid liksom?! Hehe! Så det blev några ballonger i taket och lite serpentiner hängandes i taklamporna, sedan plockade jag in en stor bukett vitsippor och gjorde i ordning några värmeljuslyktor till bordet... Lagom är bäst, och det var ju ändå sällskapet som gjorde hela kvällen!


Vi kom snabbt överens om att grillat skulle stå på menyn och var och en fick ta med sig det de ville grilla, medan vi gjorde i ordning ett par sallader och gräddade ett antal vetebatonger... Lättast så eftersom vi blev drygt 10 vuxna och några barn därtill :) Jag svängde snabbt ihop en klassisk grekisk sallad (kom tyvärr inte med på bild) och en Tabbouleh som gifter sig bra med grillat. Det fina sällskapet kom också med diverse godsaker och vi kunde lätt bjuda upp till ett inbjudande buffébord!


Efter maten var det dags för nattning av liten skrutt... Hon kämpande emot en stund (det är ju helt förståeligt, vem vill missa en fest liksom?!) men så småningom somnade hon sött till tonerna av min "Blinka Lilla Stjärna" och sov sedan gott till följande morgon :) Det är sådana här gånger jag uppskattar att vi inte vant henne vid total tystnad när det är sovdags! Därpå valde några i sällskapet att bada bastu, en brännhet sådan eftersom sambon eldat i bastuugnen sedan mitt på dagen :) Och så småningom blev det efterrätt där vi bjöd på en seg men kladdig chokladkaka och ytterligare hade vännen A tagit med hemmagjorda sockermunkar, mums!


Summa summarum en hellyckad kväll! Jag är även glad över att liten skrutt kunde ta del av firandet, även om det bara blev under ett par timmar... Hon njöt av sällskapet, trots en uns trötthet, och utforskade gästerna med glad min :) Hon kom för första gången i kontakt med serpentiner och det där med att bolla ballonger är alltid lika fascinerade... Hon testade många olika famnar och visade sitt rum för de yngre gästerna... Och det var en enorm lycka som spred sig över ansiktet när hon i samband med kvällsgröten snodde bordsgästens vetebatong, hehe! Bordsgästen, en liten kille som är några månader äldre än henne, brydde sig inget vidare så hon kunde glatt mumsa i sig bytet :)

Men ikväll blir det tidig sänggång, gäsp! Senaste dygn var jag vaken drygt 20 timmar i ett sträck, vi steg ju upp så att vi skulle hinna köra pappan i huset på jobb för att sedan kunna hänga på låset till matbutiken :) Allt för att kunna förbereda det mesta tills pappan i huset skulle hem igen... Men det löste sig på bästa sätt då han fick skjuts hem av en arbetskollega och tillsammans kunde vi sedan ställa i ordning det sista! Så trots kort varsel blev jag faktiskt aldrig stressad inför valborgsfirandet (händer nästan aldrig) och jag kunde njuta av kvällen som aldrig förr! Kanske det här med spontanitet är något vi borde satsa på..?


På återseende imorgon!


KRAM


|| images: paulaspalats.blogspot.com ||

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar