Om renoveringen av hallen

Egentligen talar bilderna sitt tydliga språk men lite om vad vi har gjort tänker jag ändå berätta! Ifall det sedan finns någonting ni funderar över så är det bara att fråga :)


Det allra första vi gjorde var att slänga ut garderobslösningen som ni ser som en "vägg" vid trappan här ovan. Persiennen som hängde vid trappan försvann också illa kvickt! Istället för garderoben som gjorde trappan säker har vi lagt liggande ribbor som trappräcke...


Här ovan ser ni den gamla vyn mot sovrummet från hallen sett. Hmm?! Vill ni se och läsa mera om sovrumsrenoveringen kan ni kika in HÄR...


En titt in i sovrummet idag samt hur det ser ut mitt emot trappan + sovrumsdörren... På bottenplan var innerdörrarna tidigare "piss-gula" och dörrkarmarna i trä, liksom golv-, dörr- och taklister! Där spegeldörrarna är var tidigare dörren in till lilla toaletten, men vi har kombinerat toa och badrum och in dit går man genom dörren till höger om spegeldörrarna. 


Väggarna var faktiskt vitmålade i hallen, i trappuppgången och i allrummet på övervåningen MEN med någon form av latexfärg som hade börjat flagna här och där! Så som ni säkert förstår har slipmaskinen gått het i dessa utrymmen men trots det blev resultatet inte som vi önskade och vi valde att tapetsera väggarna istället... Furutrappan samt ledstången målades vit och nya trappstegsmattor införskaffades. Vi valde att ansluta oss till områdets ljuskabel/fiber i höstas och "dosorna" under trappan är alltså internetmodem och källan till våra tv-kanaler...


Här ovan ser ni hallen i sin helhet, hur det såg ut under husvisningen... Här skymtar också vardagsrummets öppna spis längst till vänster, den som tidigare var kaklad och utan lucka MEN som idag är vitputsad med grafitgrå glaslucka! Till höger i bild är det en vägg mellan vardagsrum och kök, en vägg som vi rivit ner för en öppnare planlösning... I väggen fanns dock en öppning med skjutdörr, men det var ingenting för oss!


Och såhär ser det ut idag när man står i vardagsrummet och ser mot hallen! 

Ytterdörren har vi inte gjort någonting åt, mest för att vi inte vet vad vi vill ha istället, men allt har sin tid... Tidigare var det ett charmigt furugolv i hallen (likadant som i vardagsrummet) och om samma golv hade varit genomgående i hela huset hade vi säkert behållit det, förutsatt att vi hade slipat och behandlat det! Men så var ju inte fallet... Istället har vi lagt ett slitstarkt laminatgolv i hallen. Drömmen var att lägga in ett riktigt stengolv men att riva upp det gamla golvet, installera och dra golvvärme samt gjuta ny betongplatta var inte ett projekt vi ville ta oss an efter den enorma badrumsrenoveringen (den kan ni förresten läsa om HÄR och HÄR).

Det var det! Nu ska jag snart krypa i säng och kolla ett avsnitt "Homeland" innan jag sluter mina två gröna... Mycket trädgårdsarbete och frisk luft gör att tröttheten smyger på betydligt snabbare om kvällarna ;) Något som är bra för min del som annars har en tendens att ligga vaken alltför lääänge om nätterna!


So long!


|| images: paulaspalats.blogspot.com ||

2 kommentarer:

  1. Wow, vilken förändring!! Före & efter bilder är så himla kul att ha och kunna gå tillbaka och kika på. Man glömmer ju så fort;)
    Ni har verkligen gjort det superfint i ert hus:)

    Ha det fint! /Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :)
      Visst är det kul med med före- och efterbilder!
      För som du skriver så glömmer man fort...
      Och i alla fall jag "bor" snabbt in mig i det nya
      och glömmer bort allt slit under renoveringen!
      Men genom att se tillbaka och jämföra
      påminns man lite om att ge sig själv en klapp på axeln också ;)

      Tack för dina rader!
      Det betyder mycket att du tar dig tid <3
      Kram, P

      Radera