Om en hemmadag i bilder

Vårdagjämning står det tydligt och klart i kalendern och visst märker man av att dagarna bara blir ljusare och ljusare men något vårväder har vi inte fått ta glädje av idag! Ute råder värsta snöyran som bäst och jag har precis tänt en värmande brasa i öppna spisen i vardagsrummet... Sambon och liten skrutt har åkt ett varv till "svärisarna" medan jag valde att stanna hemma och städa det sista denna städtorsdag - och nu är det gjort, skönt!

morgonmys i soffan med en leksakslarv i trä från Kids Wood

 Den här dagen har gått i ett och inleddes okristligt tidigt med att ovanstående prilla tyckte att vi skulle ta morgon klockan 06:20, gäsp alltså! Försökte få henne att somna om men ingenting hjälpte så det var bara att maka sig upp och fixa frukost... Det har då aldrig hänt tidigare att hon varit pigg den tiden så jag hoppas verkligen att denna morgon var ett undantag! Jag är inte direkt känd för att vara en morgonmänniska och för hennes eget bästa är det allt bäst om hon låter sin mor sova lite längre om morgnarna ;)

när det kommer till nivåskillnader så kryper liten skrutt, fastän hon annars mest går

Men efter ett par timmar blev fröken extremt sömndrucken så hon fick ta sig en liten tupplur på förmiddagen, som på den gamla goda tiden :) När hon vaknade var vi båda två i behov av frisk luft så vi byltade på oss utekläderna och gick ut för att kolla vad grannarna hade för sig... Spionage på hög nivå! Nejdå, de vet att liten skrutt är nyfiken på diverse maskiner som för en massa oväsen och denna gång hade de hyrt en maskin som både kapar stockar och klyver dem till ved. Så där stod vi på sidan om och spanade in när de arbetade som de flitigaste myrorna :) Därpå blev det lunch och vila igen!

liten skrutt sysselsätter sig med en hög muffinsformar i silikon efter lunch

Under tiden som lillan sov passade jag på att dammtorka men plötsligt hade sovrumsmattan flyttat in under matsalsbordet och matsalsbordet hade dessutom blivit utan förlängningsdel... Hur kunde det gå så?? Jo, jag bytte sovrumsgardiner igår, tillbaka till våra mörkgråa mörkläggningsgardiner (det börjar bli så pass ljust om kvällarna/morgnarna) och sovrummet blev så dystert i kombination med den gråa mattan på golvet, så det var bara att plocka väck den! Och jag har ju saknat en matta under bordet så det var ju värt ett försök... Vet dock inte om den är där för att stanna, men det får tiden utvisa!

ett mindre matsalsbord och en matta undertill

Sambon slutade tidigt idag och var hemma strax innan mellis... Det påskyndade städningen avsevärt och vi kunde sedan bocka av veckohandlingen redan innan dagens middag! Skönt att slippa kvällsrusningen i butiken. Därpå blev det klassisk vardagsmat, pasta med köttfärssås, innan de som sagt rattade bilen och ja... Resten vet ni! Men nu är de snart hemma igen och det är dags att avsluta för att sedan ta tag i kvällsbestyren och nattning av liten skrutt :)


Fredag imorgon hörrni, whoppidoo!


KRAM


|| images: paulaspalats.blogspot.com ||

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar