Om projekt ettårsfotografering

När jag slog upp mina gröna i morse var det första jag såg strålande solsken! Min första tanke var att äta en snabb frukost och att vi sedan skulle gå ut... När jag väl steg upp och la märke till det tunna istäcket som lagt sig över viken här utanför kunde jag inget annat än bli lite besviken! Termometern bekräftade mina farhågor genom att ha sjunkit till ett par minusgrader och jag tänkte genast att ut går vi inte! Löjligt eller hur, men ibland är det allt härligt att kunna vara lite barnslig ;) Istället tog jag mig an ett projekt som jag skjutit på just i väntan på solen! Nämligen ettårsfotograferingen...


Jag riggade snabbt upp en tillfällig fotostudio genom att skuffa bort matbordet och dess stolar. Därefter hängde jag upp vårt sängöverkast över barstolarna vid köksön och plockade ner liten skrutts barnstol och kaninlampa... Ljuset var helt okej, trots att det mulnat till rejält och nu var det bara liten skrutt som skulle göras i ordning. Kläder samt skor på och kronan på huvudet - det spretiga håret inbillar jag mig att är charmigt :) Att fotografera en liten ettåring med myror i brallan är dock lättare sagt än gjort och nu tänkte jag visa några bakom kulisserna-fotografier!


Att få en bild när liten skrutt sitter på sin stol var fullkomligt omöjligt - hon vände sig direkt och klev ner från den! Med fötterna först, precis såsom hon gör när hon klättrar nerför trapporna eller stiger ner från soffan :)


Kronan visste jag på förhand att inte skulle hållas på huvudet, men försöka kan man ju alltid ;) Men ungefär i samma sekund som jag tryckte dit den så rev hon bort det, gullungen!


Kaninlampan tyckte hon var mera spännande när den lös, så jag knäppte av den och hon knäppte på den - en kul lek tydligen! Skorna fick till min förvåning vara på och när jag i slutet tog av dem försökte hon sätta på dem igen :)


Förutom att kaninlampan fick otaliga blöta pussar så skulle den också undersökas! Hon tyckte säkert att hon måste ta tillfälle i akt nu när den stod på golvet... Uppe på hennes rum står den på en byrå, bortom små nyfikna fingrar :)

Och nu envisas hon med att ha sovit färdigt från sin middagslur, heja! Men så går det när inte lunchen smakar, hur skulle man kunna sova gott och länge då?! Så det får bli ett stadigt mellanmål istället och en extra lur lite senare... 


Må så gott!


KRAM


|| images: paulaspalats.blogspot.com ||

2 kommentarer:

  1. Känner så igen situationen med lampan från jobbet! Det är något speciellt med jusbytare i den där åldern :) God helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är tydligen det :)
      Men jag ler bara när jag ser hur hon upptäcker
      och bekantar sig med världen...
      Det är ljuvligt att uppleva världen genom ett barns ögon!

      Hoppas ni fick en fin helg!
      Här har vi haft det lugnt och skönt :)
      (förkylda är vi dock så det är inte riktigt skoj...)
      Kram, P

      Radera