Om en utmaning

Jag har blivit utmanad av fina Carolina och tänker efter lite velande haka på! Ytterligare ett sätt att skaka lite liv i min alltför döda blogg och på köpet får ni ju lära er lite mer om mig :) Dessutom sitter jag i soffan hemma hos mina föräldrar och efter en hel dag i bil så har jag varken några fotografier att visa eller något mera intressant att skriva! 


Utmaningen fungerar enligt följande:


>> berätta 11 saker om dig själv <<
>> svara på de 11 frågor som utmanaren ställt <<
>> formulera 11 frågor som de du utmanar ska svara på <<
>> utmana 11 bloggare (du kan inte utmana den som utmanade dig) <<




OM MIG
  1. Jag gillar att studera och lära mig nya saker, men ogillar starkt all form av examinationsarbeten... Därmed gick jag "alltför många" kurser i gymnasiet bara för att jag ville men tenterade dem aldrig. Jag har även studerat 5 år till klasslärare och har antalet studiepoäng på min sida men har inte skrivit någon magistersavhandling, vilket innebär att jag är obehörig för att arbeta i skola. 
  2. Jag har dock läst barnpedagogik (i kombination med mina klasslärarstudier) och har som pedagogie kandidat fast tjänst som barnträdgårdslärare. Och eftersom jag stortrivs som det ser det inte ut som om någon gradu skulle bli skriven för min del! Om ingen annan gör det förstås ;)
  3. Jag har alltid ansett mig vara en "babymänniska" men efter att själv fått barn insett att jag föredrar barn äldre än 10 månader - det är liksom då det verkligen börjar hända saker och ting och man får respons på ett helt annat sätt.
  4. I textform har jag extremt svårt för att hålla mig kort, något ni säkert lagt märke till vid det här laget ;) medan jag ibland har svårigheter med att formulera mig i tal.
  5. Jag bor för tillfället i min 4:e hemkommun och på min, hmm, 11 adress. Jag har alltid flyttat inom hemlandet Finland men har inga problem med att se mig flytta utomlands. Så länge som sambon och liten skrutt finns under samma tak är jag lycklig!
  6. Jag älskar att köra bil och har ibland aningen för tung fot på gaspedalen. Inga moralpredikningar, tack! Efter några år med en biltokig sambo så kan jag inte tänka mig köra en bil vars motor har färre än 200 hk... Ger man gas så ska motorn svara, så enkelt är det! Varken miljömedvetet eller ekonomiskt, jag vet!
  7. Jag svänger alltför lätt på dygnet och känner mig som mest kreativ under sena kvällar och nattetid. Något som inte alltid går hand-i-hand med familjelivet... Jag kämpar verkligen med att bli en "morgonmänniska" (jag vill ju!) men det verkar inte vara någon skillnad med när jag går och lägger mig om kvällen eller med antal timmar jag sover per natt, gäsp!
  8. En sak (alltså en fysisk pryl) kommer alltid att vara just en sak för mig och ingenting annat. Det finns inte en pryl som jag inte skulle kunna leva utan och därmed kan jag lätt göra mig av med saker, oberoende av vem jag fått dem av... Jag sätter hellre tid och energi på människorna i min närhet!
  9. Vilket i sin tur strider mot det faktum att jag gärna har det fint runtomkring mig. Till mitt försvar säger jag då att bakom varje (nästan...) köp finns mycket tanke och jag sparar hellre en tid för att köpa det jag verkligen vill ha än köper något som är "nästan densamma". Som ni kanske förstår är impulsköp inte alls min melodi... Jag ryser bara vid blotta tanken!
  10. Jag har fortfarande, som nästan 27-åring, inte hittat min motionsform... Jag har prövat på diverse saker som redskapsgymnastik, judo, volleyboll, yoga etc. och verkligen gått all in, men efter en tid har det blivit allt längre mellan gångerna tills jag helt och hållet slutat! Vardagsmotion är något jag istället förespråkar, att t.ex. alltid ta trapporna även om det finns hiss/rulltrappa samt att parkera bilen längst bort från ingången dit man ska skadar ju inte ;)
  11. Om inte min sambo skulle laga mat 9/10 gånger så skulle jag troligtvis leva på smörgåsar... Nej, matlagning är verkligen inte min kopp te men baka, det gör jag gärna!


JAG SVARAR
  1. Berätta om en dröm du har, som kanske bara du vet om! Att bli min dotters största förebild...
  2. Vad är det mest udda som du har ätit? Något jag aldrig kommer glömma är när min lillebror råkade tappa en bit blåmögelost i min chokladpudding när vi var små, jag hade varit på toaletten och hade ingen aning om vad jag snart skulle sätta tänderna i - tvi och blä säger jag bara!
  3. Hur känner vi varandra? Vi är småkusiner från min mammas sida
  4. Har du några nyårslöften i år, vilka eller varför inte? Inga direkt uttalade, men eftersom 2013 gick helt och hållet i liten skrutts fotspår så har jag tänkt att 2014 ska bli ett år som jag satsar lite mer på mig själv... "Jag ska bli egoist", sa jag åt sambon. Han skrattade och påstod att det kan bli ett jobbigt år för honom :)
  5. Vilken är din bästa egenskap? Att jag är en relativt ödmjuk person som alltid ställer upp och inte dömer en person i första taget, alla är vi värda en andra chans! 
  6. Berätta om en konstig/annorlunda vana som du har? Att organisera/systematisera/kategorisera saker och ting är något jag utövar otaliga gånger per dag... När jag var liten innebar lek att byta kläder på dockorna och de kläder som ej användes vek jag i prydliga (troligtvis färgkoordinerade) högar eller om jag var riktigt leksugen så borstade jag dockornas hår och flätade det :)
  7. Beskriv en färdighet/kunskap som du önskar att du kunde! Att jag skulle ha bättre minne! Jag har minne som en kråka och vet inte vad jag skulle ta mig till utan telefonen och kalendern? Och tacka gudarna för min sambo, har är min levande almanacka vissa dagar...
  8. Om du fick välja mellan att bo på landet eller i stan, vad skulle du välja då och varför? Oj vad svårt! Jag är absolut ingen storstadsmänniska men i en mindre stad kan jag bra se mig bo eller en bit utanför... Men absolut inte helt på landet, jag är alltför bekväm och behöver civilisation runtomkring mig :)
  9. Vad är din favoritgodis? Choklad, i alla former!
  10. Berätta om ditt favorit barndomsminne? Stunder med min kära farmor... Exempelvis när hon kokade mannagrynsgröt till frukost och bjöd på det ihop med sin hemlagade blåbärssylten eller när vi var i skogen och "plockade" älgbajs för att kunna gödsla hennes prunkande rosenbuskar ;) Vila i frid fammo!
  11. Vad är det mest avslappnande som du vet om? Att bli ompysslad hos frisören, hårbottenmassage är rena himmelriket!


JAG FRÅGAR

1. Du med tre ord?
2. Mellannamn?
3. Naturlig hårfärg?
4. Senast sedda bio-film?
5. Favoritblomma?
6. Dagens middag?
7. Låt på spellistan?
8. Favoritplats?
9. På fötterna?
10. Sinnestillstånd?
11. Vardagslyx?



JAG UTMANAR

Pia (drommakanman.blogg.se)
Lotta (blossa.blogspot.com)
Hannah (hannahbergroth.se)
Danni (dannipaalosmaa.com)
Heidi (heidifredrika.blogspot.com)
Charlotta (ohlovely.se)
Linda (blogg.designconcept.se)
Elin (elinsdetaljer.blogg.se)
Katarina (kattabloggen.blogg.se)
Anna (starwoman.damernasvarld.se)
Erika (alvinsmamma07.blogspot.com)


|| images: paulaspalats.blogspot.com ||

2 kommentarer:

  1. Ååå va roligt, jag är gärna med :)
    Ska fixa det imorgon då jag är på väg i säng snart :)

    Tack för utmaningen,
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul!
      Det ser jag framemot!

      Kram, P

      PS. Du har tydligen fått ordning på dygnsrytmen igen ;)

      Radera