Om husets planlösning

Personligen älskar jag att se på planlösningar, oberoende om det är frågan om: ett hus till salu, om en bostad som någon renoverar eller om ett nybygge. Det är väl helt enkelt det att man får en bättre överblick av objektet och det abstrakta blir mer konkret. Därför tänker jag nu visa den befintliga planlösningen på vårt hus. Tyvärr är bilderna inte av bästa kvalité (inskannade) men ni får ändå en bild av hur det ser ut. 


På bottenplan finns: en stor hall, ett sovrum, ett vardagsrum med öppen spis, ett kök, ett teknikrum, en toalett, ett kombinerat badrum/tvättstuga samt bastu. Från vardagsrummet kommer man ut på terrassen.


På övre våningen finns: två sovrum, ett allrum och ett badrum med toalett. Från det ena sovrummet kommer man ut på balkongen. Från allrummet har vi utsikt över Pojoviken.


När vi är färdiga önskar vi att bottenplan ska se ut något i stil med detta! Väggen mellan toalett och det kombinerade badrummet/tvättstuga har vi redan tagit ner så bara med det blev det en stor förändring. I hallen kommer vi ta bort den befintliga garderobslösningen som finns placerad invid trappan, och i stället bygger vi in "ett skåp" med skjutdörrar i väggen (in i badrummet). Vi vill också öppna upp mellan hall-vardagsrum-kök genom att ta bort några väggar. Troligtvis blir det någon form av pelare någonstans...


På övre våningen kommer det inte ske några stora förändringar. Vi har dock bestämt oss för att förminska det befintliga badrummet och istället ha en mindre toalett där. Det känns onödigt (och riskabelt) att ha dusch på två plan. I nuläget uppskattas det då vi slagit ut hela nedre badrummet ;) I övrigt blir det mest ytrenoveringar + att trappan ska få sig några lager färg och ett nytt trappräcke.

Sådärja! Nu vet ni vad vi har framför oss en tid framöver. Det är också på grund av detta som inläggen inte duggar tätt här på bloggen. De senaste dagarna har det stolpats ny vägg, skivats i badrummet + att mellanväggen mellan dusch och "tvättrumsdelen" i badrummet har murats upp. VVS:arna kom(!!) senaste fredag så vi behövde aldrig ringa och jag kunde ta ett glädjeskutt över att vi har vatten i köket igen :D

Kan inte förstå att det är fredag imorgon - igen!

6 kommentarer:

  1. Renovering, så spännande! :)

    SvaraRadera
  2. Vilket projekt! Kan dock inte tänka mig något annat än att det kommer att bli så fint när ni är klara. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mm, det är det...
      Men samtidigt såå roligt!
      Vi får allt hoppas det ;)
      Kram

      Radera
  3. Jättefin planlösning, så avis! Vill också bo större..

    Hoppas du har en mysig påskhelg även om ni lär ha mycket att göra. Glad Påsk! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allt har sin tid...
      Hoppas allt gått bra med arbetsintervjuerna,
      jag har hållit tummarna!

      Glad påsk!
      Kram, P

      Radera