Om vad vi sysselsatt oss med

Jag vet att detta är uttjatat, men vart försvinner dagarna? Plötsligt har det passerat sju dagar sedan senaste inlägg och ärligt talat har jag knappt sett en dator under dessa dagar. Sist jag skrev var vi uppe i Österbotten och under vår vistelse fredag-tisdag hann vi gå på sommarmarknad, träffa släktingar, socialisera oss på förfest, vara på marknadsdans, dansa till sång av Geir Rönning, träffa vänner i Vasa, gå på loppistorg, äta på restaurang med söta M och J (och deras herrar), besöka bostadsmässan i Karleby och träffa underbara vänner på "hemorten". Dagarna avlöste varandra och dagen för hemfärd kom snabbare än jag tänkt mig MEN vi njöt av våra dagar - så tack alla som bidrog till ett lyckat besök! 

Hus nr 6, Merilinna - Kreivi Talo Oy, var storfavoriten för oss på bostadsmässan.

Jag har ca 500 fotografier på hårdskivan från besöket på bostadsmässan, så ni kan räkna med att det dyker upp några flera fotografier här på bloggen. Måste bara ta mig tid först och gå igenom dem och välja ut några guldkorn. Säg mig, har någon några timmar extra per dygn att dela med sig? Skämt åsido, det fanns mycket sevärt på mässan och vi fick många nya idéer inför vårt framtida hus. Nästa år är mässan i Tammerfors och jag tror bestämt att det blir ett nytt besök då, dessa mässor ger verkligen mersmak ;) 

Mamma ber mig alltid fotografera lite i trädgården, tänk om jag hade fått hennes gröna fingrar.

Under vår Österbottniska-vistelse tog jag mig tid att knäppa av några bilder i mammas trädgård. Det finns minsann ett och annat där (fråga mig inte vad, men fina blommor i varje fall!) och blommor är alltid lika tacksamma att fotografera. Denna bild påminner mig dock att jag måste överföra dem åt min mor, hmm när ska jag hinna med det då? Kanske jag borde dansa någon regndans på balkongen för att jag skulle ta mig tid... Så länge det bara inte regnar imorgon för då har vi program hela dagen lång som innefattar cykling mellan ca klockan 15:00-22:00. Det ska bli så roligt! Vi kommer nämligen att ha ett litet evenemang, en terassrunda, med "gänget" där vi cyklar hem till alla och samtliga bjuder på något smått att äta samt dricka hemma hos just den personen. Det ska bli spännande att se hur alla bor! Vi avslutar kvällen nere vid en strandbastu och jag kan tänka mig att simning och bastubad blir ett toppenavslut på kvällen :D 

Vy från Sunnan då vi anländer till hamnen, den gula byggnaden är Knipan.

Vi kom alltså hem natten till onsdag. På onsdag gjorde vi ett kärt återseende av H som är "hemma" på besök från Sverige, alltid roligt då vänner tar sig tid att ses. Senare fick vi besök av gudsonen och föräldrar som inte har hälsat på sedan vi flyttade till lägenheten så nu har även de sett hur vi har det. På kvällen var vi ut med Sunnan tillsammans med M:s föräldrar och syskon. Det blev en härlig kväll då vattnet låg spegelblankt, maten smakade underbart och jag insöp den härliga skärgårdsdoften. Igår var vi i princip hela dagen ute hos M:s föräldrar, eftersom man inte vill sitta inne i lägenheten då det är tropisk värme (+30°C i skuggan) så jag var i stället en riktig skogsmulle och plockade blåbär och en massa kantareller, mums! Idag har vi varit nere i Hangö (fantastiskt väder idag igen) och på kvällskvisten träffade vi M:s farbror och kusin som är på besök.

Oj, det blev lite långt men det är väl så det blir då man uppdaterar sällan ;) Och då har jag inte skrivit något om hur lyckat fönsterbytet i lägenheten blev, eller våra vardagsbestyr såsom mat, tvätt, betalning av räkningar, matuppköp och städning, eller hur vi råkade träffa klasskamraten F här i matvarubutiken bredvid. Lyckligtvis ska han göra ett återbesök nästa vecka så då ska vi allt hinna ses över en fika och inte bara med inköpskorgarna i händerna... Jag ska försöka få till några rader på söndag, för än så länge ser det ut att bli en lugn sådan. På måndag får vi sedannattgäster då klasskamraten M och hennes R kommer på besök, hennes telefonsamtal i måndags gjorde mig så GLAD!

Och så sörjer vi det som hänt/händer i Norge som bäst. 
Usch så fruktansvärt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar