Om en skagencheesecake


Slänger snabbt in receptet på den smakrika skagencheesecaken som vi bjöd på i lördags. Det blev verkligen en succé och receptet är ursprungligen Victorias som bloggar på Matplatsen/Bloggfamiljen. Jag har dock gjort några omändringar så att det passar utbudet som finns i våra finska matvarubutiker. Cheesecaken blev inte riktigt lika fin som Victorias, men jag kan lova er att den var jätte god ändå!

***

SKAGENCHEESECAKE

Botten
400 g maltlimpa
75 g rumstempererat smör

Cheesecakesmet
400 g räkor med skal
4 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 brk färskost
1 msk finriven pepparrot
½ dl finhackad dill
2 msk loddarom
½ finhackad rödlök
4 st gelatinblad

Ex. på garnering
räkor med skal
citron
loddarom
dill

Gör så här: 
  1. Mixa smör och maltlimpa till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt. 
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. 
  3. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med 3 dl av créme fraichen, majonnäsen och färskosten.
  4. Blanda ner finriven pepparrot, finhackad dill, rödlök och loddarom. 
  5. Krama ur gelatinbladen ordentligt. 
  6. Värm resterande crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omrörning. Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt. 
  7. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten. 
  8. Garnera efter tycke och smak! 
***

Nu ska jag förbereda lite 
inför våra kommande nattgäster... 

{ images: paulaspalats.blogspot.com }

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar