Slänger snabbt in receptet på den smakrika skagencheesecaken som vi bjöd på i lördags. Det blev verkligen en succé och receptet är ursprungligen Victorias som bloggar på Matplatsen/Bloggfamiljen. Jag har dock gjort några omändringar så att det passar utbudet som finns i våra finska matvarubutiker. Cheesecaken blev inte riktigt lika fin som Victorias, men jag kan lova er att den var jätte god ändå!
***
SKAGENCHEESECAKE
Botten
400 g maltlimpa
75 g rumstempererat smör
Cheesecakesmet
400 g räkor med skal
4 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 brk färskost
1 msk finriven pepparrot
½ dl finhackad dill
2 msk loddarom
½ finhackad rödlök
4 st gelatinblad
Ex. på garnering
räkor med skal
citron
loddarom
dill
Gör så här:
- Mixa smör och maltlimpa till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
- Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med 3 dl av créme fraichen, majonnäsen och färskosten.
- Blanda ner finriven pepparrot, finhackad dill, rödlök och loddarom.
- Krama ur gelatinbladen ordentligt.
- Värm resterande crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omrörning. Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt.
- Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.
- Garnera efter tycke och smak!
***
Nu ska jag förbereda lite
inför våra kommande nattgäster...
{ images: paulaspalats.blogspot.com }
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar